InfoHet project ‘ons kloosterlandschap’ van de Achelse Kluis, is een deel-uitwerking van de breed gedragen gebiedsvisie Leenderbos en Groote Heide (Strootman Landschapsarchitecten, juni 2011). De uitwerking van dit project is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Noord Brabant vanuit de regeling Erfgoed & Erfgenamen. Diverse Gemeenten dragen financieel bij aan dit project: Hamont-Achel, Heeze-Leende, Valkenswaard en Cranendonck.

Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) heeft in het voortraject geadviseerd en draagt financieel bij aan de ontwikkeling van app en community. Veel betrokken vrijwilligers dragen bij om de doelstellingen van het project te realiseren, onder meer vanuit Agrarisch natuurvereniging Heg, Hei en Hoogeind, ANV Land van Cranenbroeck en het IVN Heeze-Leende.

De hoofdoelstelling van het project ‘ons kloosterlandschap’ is tweeledig; enerzijds het versterken van de landschappelijke kwaliteit van het kloosterlandschap van de Achelse Kluis, inclusief de overgang naar de Groote Heide en anderzijds het realiseren van een community ‘ons bos’ om nieuwe erfgenamen aan te spreken. De community voorziet in het gebied overschrijdende karakter van dit project en bestrijkt het gehele natuurgebied Leenderbos-Groote Heide (verbinding stad met platteland/natuur).